TANI METODLARI :
Otorefraktokeratometre :
Göz hastalarının rutin muayenesi sırasında ilk ölçüm yapılan cihazdır. Bu cihaz gözün kırıcılık kusuru hakkında hekime genel bir bilgi verir. Hekim hastasının miyopisi, hipermetropisi ve astigmatizması hakkında bilgi edinir. Ayrıca korneal yüzeyin kırıcılığı ve eğrilik yarıçağı hakkında da bilgi verir.
NonKontaktTonometre :
Göz hastalarının rutin muayenesi sırasında 2. Ölçüm yapılan cihazdır. Bu elekronik cihaz kornea yüzeyini hava üfleyerek düzleştirir ve bu şekilde ölçüm yapar. Bu ölçüm hastanın göz içi basıncı hakkında hekime bilgi verir. Bu ölçüm Glokom hastalığının teşhisi ve tedavisinin takibi açısından önemlidir.
Biomikroskopikmuayene :
Gözün anatomik yapısının incelenmesini kBiolaylaştıran hekim için vazgeçilmez muayene cihazıdır. Hekim biomikroskop ile göz hastalıklarının teşhisi ve tedavisinin takibini yapabilmektedir.
AplanasyonTonometrisi :
Göz içi basıncının ölçümünü sağlayan oldukça güvenilir bir metoddur. Biomikroskopaentegre çalışır. Kornea yüzeyinin kontakt basınçla düzleştirilmesi metoduyla çalışır. Glokom hastalığının teşhis ve tedavisinin takibinde çok önemlidir.
Foropter :
Otorefraktokeratometrik değerleri göz önünde tutarak hekim tarafından hastanın hangi numara gözlükle net olarak görebildiğini tesbite yarar. Günümüzde gözlük camı takılarak yapılan muayenenin kısmen yerine geçmiştir. Bu metod sayesinde çok daha hızlı ve kesin göz kırıcılık muayenesi gerçekleştirilebilmektedir.
OCT :
Optik koharenstomografi başlıca optik sinir ve makula hastalıklarının teşhisinde kullanılan oldukça gelişmiş bir teknolojidir. Laser ışıkları yardımı ile göz arkasındaki yapılardan hassas ölçümler (3-5 mikron) yapılmaktadır. Bu ölçümler 3 boyutlu retinal haritalar haline getirilerek GLOKOM,SARI NOKTA HASTALIĞI, DİABETİK MAKULOPATİ, SANTRAL SERÖZ RETİNOPATİ, MAKÜLER DELİK, VİTREORETİNAL TRAKSİYON SENDROMU, ARKA VİTRE DEKOLMANI gibi daha birçok hastalığın teşhis ve takibini kolaylaştırmaktadır. Glokom da erken teşhiste altın standart haline gelmiştir. Sürekli geliştirilmektedir.
BİLGİSAYARLI GÖRME ALANI :
Bu yöntem Görme alanımızın fonksiyonel muayenesini ve değerlendirilmesini sağlar. Hasta karşıdaki fiksasyon ışığına bakarken cihazın farklı şiddetlerde ve farklı sürelerde değişik taraflarda açtığı ışıklara elindeki butona basmak suretiyle verdiği yanıtını analiz eder. Bu yanıtları bir haritaya döker. Hekim bu harita ile Optik sinir ve Makula hastalıklarının teşhis ve takibini yapar. Özellikle GLOKOM hastalığında altın standarttır.